Stråla Yoga

Soften - Breathe - Move from the Middle

Stråla Yoga onderscheidt zich van andere yogavormen door de nadruk op beweging in plaats van de houdingen. In een Stråla-les beweeg je vloeiend door houdingen heen, waarbij de houding geen eindpunt is, maar een punt wat je kort aanraakt om vervolgens weer door te gaan. Inzichten uit zowel yoga, als Tai-Chi en Shiatsu worden gebruikt om je met zo veel mogelijk ease te bewegen. Door deze manier van bewegen activeer je de ontspanningsrespons van je lichaam.

In plaats van door weerstand in je lichaam heen te bewegen, zoek je in elke beweging devariatie op die voor jou goed voelt. Dat dat er anders uitziet dan bij anderen is meer dan normaal! Je leert je aandacht naar je lichaam en ademhaling toe te brengen, en op basis van wat je voelt je eigen regels te maken. Hierdoor wordt het joùw yoga!

In alle Stråla lessen wordt muziek gebruikt, afgestemd op de les. Het kan zomaar zijn dat je in een Strong-les toegezongen wordt door Bruce Springsteen, om uiteindelijk in de eindontspanning omgeven te zijn door een Tibetaanse gong. Hoewel die verschillen misschien groot lijken, zul je zien dat de muziek je helpt om nog meer uit je hoofd, en in je lichaam te komen.