Over

Hilke & Lithe

Hilke Bolhuis

Therapeut, Orthopedagoog (MSc), Yogadocent, Trainer, Coach

Read More

Opleiding en Ervaring

Door het volgen van trainingen en cursussen op het gebied van psychotherapie, persoonlijke ontwikkeling en yoga blijf ik mezelf op deze gebieden ontwikkelen.

 • Basisopleiding EMDR – geaccrediteerd bij Vereniging EMDR Nederland (2019)
 • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (2019)
 • Stråla Advanced Leadership 100h+ Teacher Training (2019)
 • Stråla Shiatsu 100h+ Teacher Training (2019)
 • Yogatherapie en Yoga bij Burn-out – De Nieuwe Yogaschool (2018)
 • Meditation 200h  Teacher Training – MindBodyGreen (2017)
 • Training tot Ervaringsprofessional – HC Academy (zomer 2017)
 • Stråla Yoga 200h+ Teacher Training (april 2016)
 • Core Strength Vinyasa Yoga (2015)
 • Teaching Assistant Radboud Summer School Positive Psychology (zomer 2015)
 • Inquiry Based Stress Reduction: deelname certification program en School for the Work (2015 en 2016)
 • WO Master Orthopedagogiek met een specialisatie in Angst en Stemmingsstoornissen – Radboud Universiteit Nijmegen

Naast mijn werk voor Lithe werk ik als therapeut in een instelling voor gespecialiseerde GGZ waar ik alle bovenstaande kennis en mijn eigen (levens)ervaring samenbreng.

Eerdere werkervaring:

LITHE [LAIDTH] SOEPEL, RUSTIG, LENIG EN BUIGZAAM

BIJVOEGLIJK NAAMWOORD, OUD-ENGELS

Ik geloof er in dat iedereen het in zich heeft om gelukkig te zijn, dus jij ook! In 2015 ben ik om deze reden Lithe Persoonlijke Ontwikkeling gestart. Onder deze naam biedt ik verschillende activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Allemaal vanuit de visie dat jíj weet wat werkt voor jou en je het meest bereikt door te doen wat goed voelt.

Door middel van (online) yogalessencoaching en trainingen help ik je je niet alleen te ontdekken wat voor jou werkt en hoe jij je goed kunt voelen, maar leer je ook met een nieuwe blik kijken naar alles wat je in je leven (privé en op je werk) tegenkomt. Je leert hoe je jezelf een easy going mindset aan kunt wennen, zodat je soepel, rustig, (mentaal) lenig en buigzaam, kortom: lithe in het leven kunt staan! Door middel van de nieuwste inzichten uit de yoga, meditatie en positieve psychologie krijg je de tools in handen die er voor zorgen dat je vol ease alles wat er op je pad komt aankunt. (En dat je nòg meer kunt genieten van al het positieve ook nog!)

Tijdens mijn studie orthopedagogiek verbaasde ik mij  regelmatig over de vele aandacht die er besteed wordt aan wat er nìet goed gaat. Dat wat je aandacht geeft groeit, en met die insteek ben ik me gaan verdiepen in andere manieren om naar ‘problemen’ te kijken. ‘Problemen’ tussen aanhalingstekens, want elk probleem biedt nieuwe mogelijkheden en kansen!

In het laatste jaar van mijn studie maakte ik kennis met Positieve Psychologie, The Work (Inquiry Based Stress Reduction) en Stråla Yoga. Samen zorgen ze er voor dat ik me vrijer, gelukkiger, sterker (ook lichamelijk!) en zelfverzekerder voel dan ooit.
De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik inzetten om te voorkomen dat jij dezelfde zoektocht door moet gaan. Zo hoef je zo min mogelijk tijd te besteden aan het uitzoeken wat voor jou werkt, en kun je zo snel mogelijk dat doen waar het echt om gaat: leven en zijn!

Vanuit mijn (werk)ervaring en interesses heb ik mij gespecialiseerd in de begeleiding van (young) professionals in de (G)GZ en mensen met traumatische (jeugd) ervaringen. Lees meer over de 1-op-1 coaching en de training ‘Omgaan met Zelfbeschadiging als professional in de (G)GZ‘.

Wanneer je je aangesproken voelt door Positieve Psychologie of Inquiry Based Stress Reduction kun je, wanneer het klikt, natuurlijk altijd bij mij terecht.

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Mail dan naar hilke@lithe.nl of vul het Contactformulier in!