Coaching

aandacht voor wat jóu bezighoudt

  • Je goed voelen op je werk én daarbuiten.
  • Je zelfverzekerd en op je plek voelen in je relatie (of als single!).
  • Je fijn voelen wanneer je iets leuks doet met anderen. Én wanneer je alleen op de bank zit.
  • Weten wat je wil. En het niet erg vinden wanneer dat niet zo is.
  • Vertrouwen op wie je bent en wat je kunt. Zonder twijfel. Onvoorwaardelijk.

Klinkt dat voor jou als een enorme uitdaging? Of als iets waar je juist al (bijna) bent? Voelt het alsof je jezelf tegenhoudt om gelukkig te zijn? Of voelt het alsof iets buiten jou dit doet?

1-op-1 coaching helpt jou onderzoeken wat jou tegenhoudt je goed te voelen én daar verandering in teweeg te brengen. Of dat nou op alle bovenstaande gebieden is, of juist in één specifiek gedeelte van jouw leven. 

 

Praktische Informatie

Plan een gratis kennismakingssessie

1-op-1 coaching is voor jou wanneer

 

Je er aan toe bent om alle oordelen over jezelf (én anderen) los te laten. Je wilt leven mét energie en vanuit compassie, rust en ease.

Je aan de slag wilt om jouw doelen te bereiken, maar wel op een manier die in jouw leven past. Zodat je snel zélf verder kunt.

Je geen ‘zweverige’ benadering wilt, maar meer wilt dan alleen bedenken hoe het anders kan. Je wilt verandering voelen en ervaren.

Je er klaar voor bent een echte verandering door te maken en minimaal 3 maanden tijd in wilt investeren. Zo merk je écht verschil!

In de 1-op-1 coachingsessies maken we gebruik van inzichten en technieken uit de Positieve Psychologie en Inquiry Based Stress Reduction. Heel anders dan in ‘reguliere’ therapie ga je juist niet cognitief aan de slag. Denken en over-analyseren doe je waarschijnlijk al vaak genoeg.

Tijdens het coachingstraject leer je praktische oefeningen die je laten voelen en ervaren. Hierdoor blijft het niet bij denken over wat er anders kan, maar zet je daadwerkelijk verandering in gang!

 

Wat is Positieve Psychologie?

Met welke blik kijk jij naar je jezelf en de mensen om je heen? Ben je vooral gericht op wat er goed gaat? Of gaat je aandacht bijna automatisch naar dat wat er ‘mis’ is en dat waar je jij of je omgeving nog iets te leren heeft? Als dat laatste bij jou gebeurt, dan is dat helemaal niet zo gek. Evolutionair gezien is ons brein er op gericht om ‘negatieve’ dingen sneller op te merken. Daarnaast is de ‘traditionele’ psychologie van oudsher gericht op problemen en -daarop aansluitend- het ‘probleem-vrij’ maken van mensen (van-10 tot 0).

Maar… er is meer in het leven dan ‘probleem-vrij’ zijn. Je goed voelen is immers meer dan de afwezigheid van problemen. De Positieve Psychologie richt zich op het gehele gebied (van -10 tot 10 (en verder!)) van het menselijk functioneren en legt de nadruk op wat er nodig is om te floreren: je écht goed te voelen!

Op basis van wetenschappelijk bewezen oefeningen op werk je tijdens het coachingstraject onder andere aan:

Zelfcompassie & Zelfvertrouwen

Meer Zijn & Minder Stress

Doelen & Dromen

Groei na Tegenslag

Meer weten? In een gratis kennismakingsgesprek van een half uur kun je kijken of 1-op-1 coaching iets voor jou is.

plan je sessie

Inquiry Based Stress Reduction

Per dag heb je ontzettend veel gedachten, die komen gewoon in je op. Je kunt er weinig aan doen, maar ze hebben wel invloed op hoe jij je voelt, hoe je handelt en hoe je met anderen en jezelf omgaat. Sommige gedachten geven je stress of beïnvloeden je op een negatieve manier. Proberen die gedachten ‘gewoon’ los te laten werkt vaak niet. Sterker nog, hoe harder je probeert om ze los te laten, hoe meer ‘kleefkracht’ ze lijken te hebben.

Misschien heb je wel eens geprobeerd om ‘helpende’ gedachten tegenover je belemmerende of stressvolle gedachten te zetten, maar kon je daarbij ook merken dat de oorspronkelijke gedachte er doorheen kwam. Hoewel je op zo’n moment rationeel gezien ‘weet’ dat je je anders zou kunnen voelen en/of anders zou kunnen reageren, lukt het je niet. Vaak omdat je wel weet dat het je gedachten zijn die je belemmeren en je je hier niets van aan zou hoeven trekken, maar dat het lang niet altijd zo makkelijk voelt.

Inquiry Based Stress Reduction (The Work of Byron Katie) gaat er vanuit dat je je gedachten niet los kunt laten, maar dat ze jou loslaten wanneer je ze onderzoekt. Door je gedachten te onderzoeken doe je inzichten op in de patronen die voor jou uit de situatie voorkomen en neem je zelf weer de controle terug over de situatie en jouw handelen. Je ervaart meer rust in stressvolle situaties en kijkt met een helderdere blik naar jezelf en de mensen om je heen.

Meer weten? In een gratis kennismakingsgesprek van een half uur kun je kijken of 1-op-1 coaching iets voor jou is.

plan je sessie

Wanneer je je aangesproken voelt door Positieve Psychologie of Inquiry Based Stress Reduction kun je, wanneer het klikt, altijd bij mij terecht. 

Herken je je in 1 van onderstaande omschrijvingen? Door mijn (werk)ervaring in deze gebieden help ik je graag!

neem contact met mij op

(Young) Professional in de (G)GZ

Wanneer je in de hulpverlening of zorg werkt is de kans groot dat je regelmatig heftige situaties meemaakt. Misschien wordt je geconfronteerd met zelfbeschadiging of suïcide. Of heb je regelmatig te maken met agressie. Situaties die jou raken als mens en je handelen beïnvloeden. Situaties die een eerdere nare ervaring triggeren. Situaties die je bijblijven. 1-op-1 coaching biedt je de ruimte en tools om hiermee om te gaan. Je staat dichter bij jezelf, voelt je goed en bent in staat je cliënten vanuit authenticiteit te benaderen.

Verder na Trauma

Wanneer je een traumatische ervaring of periode in je leven mee hebt gemaakt lijkt het vaak alsof je hierin vast blijft zitten. De negatieve emoties en gedachten slokken je op. Met 1-op-1 coaching werk je aan het verwerken van het trauma door middel van Positieve Psychologie, Inquiry Based Stress Reduction, Meditatie en Yoga. Technieken die je zélf toe kunt passen en je helpen jouw leven vorm te geven, zonder dat je daarbij afhankelijk bent van anderen. Je heelt en helpt jezelf!

1-op-1 coaching helpt jou onderzoeken wat jou tegenhoudt je goed te voelen én daar verandering in teweeg te brengen. Of dat nou over het algemeen, of juist in één specifiek gedeelte van jouw leven is.

1-op-1 coachingstrajecten bestaan uit minimaal 5 sessies van 45 minuten verspreid over 3 maanden en vinden plaats in Den Haag of op Skype. Zo heb je de tijd om alles wat je ontdekt toe te passen in je dagelijks leven.

Met een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) ontdek je of 1-op-1 coaching bij jou past en of mijn werkwijze een match is met hoe jij aan de slag wilt gaan.

Wanneer je je aangesproken voelt door Positieve Psychologie of Inquiry Based Stress Reduction kun je, wanneer het klikt, altijd bij mij terecht.

Ben je (young) professional in de (G)GZ of heb je een traumatische ervaring opgedaan? Door mijn (werk)ervaring in deze gebieden help ik je graag!

Kies voor coaching op basis van Positieve Psychologie, Inquiry Based Stress Reduction of een combinatie van beiden. Je kiest wat bij jou past: niets moet, alles mag! Geen enkele vraag is het zelfde, net als dat er geen oplossing is die voor iedereen werkt.

plan een kennismakingssessie

 

 

 

Praktische Informatie